de 15 bästa NASCAR-drivrutinerna genom tiderna

om du någonsin har tittat på NASCAR är du förmodligen bekant med hur bilar svärmar spåret på vad som verkar vara en oändlig resa till mållinjen. Ibland kraschar dessa bilar eller blir förstörda precis i slutet av det sista varvet och krossar förhoppningarna om att vår favorit racer skulle hävda trofén den här gången.

men även om spänningen och ångest kan vara unnerving för några av oss, NASCAR åkare får känna en extra ton av ångest eftersom allt kan hända med dem., De kan förlora ett däck, krascha in i en annan racer och, även om det är sällsynt, de kan dö. Så för en NASCAR racer att överleva alla dessa hinder och fortfarande framträda som en vinnare konsekvent, då att racer förtjänar att hedras.

och sedan NASCAR började, det har varit en hel del av dessa exceptionella åkare som bromsade oddsen, erövrade utmaningar och konkurrens och framkom vinnare, inte bara en gång, men på ett konsekvent sätt att deras blotta närvaro ensam är nästan en garanterad seger. Om du är redo, sedan gå med oss som vi tar en titt på de 15 bästa NASCAR förare genom tiderna.,

15 Richard Petty

wheelco.in.ua

Richard Petty är den obestridda mästaren när det gäller NASCAR-tävlingar. Petty dominerade spåren så bra att han fortfarande är den winningest NASCAR racer att någonsin ha prytt spåren. Han har NASCAR rekord för det högsta antalet tävlingar deltog, med 1,184, och det högsta antalet segrar, med 200 tävlingar vann.

Han var den första racer att vinna en Daytona 500 två gånger, tjäna över en miljon dollar, och vann 10 olika tävlingar i rad., Petty var, och är fortfarande kungen av stock car racing.

14 David Pearson

en.wikipedia.org

David Pearson är ett annat namn som vi inte kommer att glömma i all hast. Hans segrar i NASCAR var ett briljant utförande av behärskning och listig skicklighet. Han vann totalt 105 tävlingar. Han var det största hotet mot Richard Petty dominans på banan av strid. Han vann tre mästerskap, Daytona 500, World 500 och Southern 500., Även om han gick vidare flera år tillbaka, är han fortfarande en av de största NASCAR racers genom tiderna.

13 Dale Earnhardt

via Wikipedia

att möta sitt slut vid 2001 Daytona 500 var det enda som stoppade Dale från att klättra längre stegen i NASCAR-historien. Innan han dog, den här spårlegenden som vi har beundrat långt ifrån gör också anspråk på att vinna 7 mästerskap precis som Richard Petty. Han vann 76 tävlingar och 22 polacker., Hans död skakade NASCARs värld eftersom vi inte bara förlorade en stor racer, vi förlorade en levande legend.

12 Jimmie Johnson

theglobeandmail.com

Jimmie Johnson är en av de största åkare på spåren. Bara höra hans namn är tillräckligt för att garantera seger. Racers fruktar sin kraftfulla prestanda som han har samlat 83 segrar, 35 polacker och sex mästerskap vinner. Förhoppningsvis när han fortsätter att tävla, han ’ ll samla fler troféer och mästerskap som han fortsätter att bygga en avundsvärd karriär.,

11 Jeff Gordon

sbnation.com

Jeffs karriär tycktes sparka av medan legenden Richard Petty var i sin sista etapp. Han körde 805 NASCAR-tävlingar, vann 93 av dessa och fyra mästerskapsmuggar. Överraskande fick han sin allra första NASCAR-seger i 1994 Coca-Cola 600. Gordon gjorde några stora stänk under de första säsongerna av hans ankomst till NASCAR, vilket gav honom en plats med de största racers genom tiderna.,

10 Cale Yarborough

via Speed Sport

Cale är en begåvad racer som började sin NASCAR-karriär 1957. Ursprungligen var han inte så lycklig men han var väldigt engagerad och 1968 hade han äntligen en stor seger genom att krama trofén för Daytona 500. Sedan dess tog hans karriär ett steg till det bättre, han körde totalt 560 tävlingar och framkom vinnare i 83 av dem. Han vann också 69 polacker och totalt tre mästerskaps segrar.,

9 Darrell Waltrip

hendrickmotorsports.com

Darrel Waltrip fördubblades som både en racer och ett programföretag i 47 år. Vi kan hålla med om att hela sitt liv, fram till sin pensionering i maj 2019, har varit NASCAR. Innan han tog tag i mikrofonen hade han tävlat 809 gånger och vunnit 84 av dem. Han har lyft tre trofékoppar under de 29 åren han spenderade på spåren och vi vet att hans närvaro på NASCAR har varit inget annat än dominans.,

8 Bobby Allison

enginelabs.com

våra sorger visste inget slut när Bobby Allisons däck misslyckades i 1988 Miller High Life race. Innan hans bortgång, han hade varit en berömd racer i över 25 år, hade samlat 85 segrar och 59 polacker genom att köra 718 tävlingar. Han hade också vunnit ett mästerskap race och vann en inofficiell Grand Slam. Han har rekordet för de flesta på varandra följande poler vann genom att vinna fem poler i rad

7 Lee Petty

wikidata.,org

Lee började inte tävla förrän han var 35 år gammal. Lee har rekordet för att vara den allra första vinnaren av Daytona 500, han var den allra första racer att vinna tre mästerskap, och överraskande var han den bästa racer tills hans son, tog över honom på 54 segrar, och ja, han är far till legenden Richard Petty.

6 Bill Elliott

commons.Wikimediastiftelsen.,org

Bill Elliott står som en högt erkänd NASCAR racer idag; han är så älskad av sitt hemstat Georgia att de namngav en sträcka av vägen efter honom och förklarade en Bill Elliott dag. Utan tvekan kommer all denna kärlek till följd av hans magnifika seger av Winston Million och det faktum att han har rekordet för att vinna priset för den mest populära föraren, sexton gånger.

5 Junior Johnson

twitter.,com

Johnson levde ett långt uppfyllt liv och gick bort vid 88. Denna stora racer vann 1960 års Daytona 500, kunde väska 50 segrar och är känd för att ha upptäckt utarbetandet på speedways, en färdighet som används nu i hela NASCAR-tävlingar. Han deltog bara i 313 tävlingar genom loppet av 14 år.

4 Tony Stewart

twitter.com

Vi kan inte börja räkna antalet NASCAR racers som älskar och avgudar Tony Stewart och de är inte utan anledning., Tony Stewart har vunnit 49 tävlingar och 15 polacker men hans historia slutar inte där eftersom Tony har lyft tre NASCAR mästerskaps koppar och rankas bland de högsta tjäna racers genom tiderna. Han vinner minst ett lopp varje säsong han tävlar.

3 Rusty Wallace

twitter.com

Russell William, även kallad Rusty Wallace har vunnit totalt 55 NASCAR segrar. Rusty står högt bland NASCAR racers genom tiderna sedan hans induktion i 2013 NASCAR hall of fame., Han fick en stor seger i 1989 när han vann Valleydale Meats 500, men hans vinnande streak slutade inte med trofén eftersom han fortfarande vann den prestigefyllda NASCAR Winston Cup.

2 Kyle Busch

via New York Post

Kyle Busch är en racer som går in i spåren som en kraft att räkna med. Med ett nettovärde som överträffar $ 50 miljoner, är det ingen överraskning för oss att den här unga raceren är på väg till storhet. För NASCAR cup-serien har han 540 tävlingar under bältet tillsammans med 56 segrar och 32 poler., Busch har vunnit flera utmärkelser och rankas som en av de största åkare genom tiderna.

1 Ned Jarrett

via SCNow.com

Ned hade en karriär på NASCAR som varade bara 13 år. Den legendariska racer var riktigt bra bakom hjulen, tjäna honom en seger i vad som nu kallas 1961 Monster Energy cup-serien, och i de kommande 59 tävlingar som Ned sprang, samlade han 15 segrar och 1965, säkrade han en trofé på Southern 500 på Darlington speedway.