5 NCAA Basketball Records die nooit verbroken zullen worden

Er wordt al lang gezegd dat records gemaakt zijn om gebroken te worden. Nou, als het gaat om mannen NCAA basketbal, er zijn een aantal gevallen waarin dat gewoon nooit zal gebeuren.

sommigen hebben gezegd dat Mookie Blaylock ‘ s record van 13 steals in een wedstrijd (die hij eigenlijk twee keer deed in Oklahoma) nooit zal vallen. Echter, zes spelers hebben bereikt 12. Shane Battier nam 111 aanklachten in zijn tijd bij Duke onder Coach K, dat is een schoolrecord., De NCAA heeft echter nooit echt een officieel recordboek bijgehouden voor die Statistiek, wat betekent dat er misschien helemaal geen record is buiten Durham.

hoewel sommige NCAA Basketbalrecords op een bepaald moment bedreigd kunnen worden, zijn er minstens vijf die geen kans hebben om ooit te vallen.,

Troy State en DeVry gecombineerd om 399 punten te scoren in één wedstrijd

Op 12 januari 1992 wist niemand dat een divisie II-wedstrijd tussen Troy State University (nu bekend als Troy University in Division I) en DeVry University (het basketbalteam niet langer bestaat) zou NCAA basketbal geschiedenis te maken. Maar dat is precies wat er gebeurde. in de eerste 20 minuten scoorde Troy State 123 punten, waarmee hij zijn eigen NCAA all-division record voor de meeste punten in de helft verbrak., Dat cijfer zou nog maar 20 minuten duren als de Trojans scoorden nog eens 135 in de tweede helft, slechts zes minder dan wat DeVry scoorde voor de hele wedstrijd. Normaal gesproken is elk team dat 141 punten scoort in een spel in wezen verzekerd van een overwinning. Wat DeVry betreft, ze bevonden zich op het verliezende einde van de 258-141 finale.

Troy probeerde 109 driepunters tijdens het spel, waarbij 51 van hen (ook een NCAA record) werden neergehaald voor een solide 46,8 procent van voorbij de boog. De twee teams scoorden gemiddeld elke zes seconden een punt.,

Jack Taylor van Grinnell College racks up 138 punten in een enkel spel

De lijst verplaatst van Divisie II naar Divisie III en de NCAA basketbal scoren record van Grinnell College ‘ s Jack Taylor. Taylor zette een record 138 punten voor de Pioneers op November 20, 2012, in een 179-104 overwinning op Faith Baptist Bible. Taylor, die opgroeide als idool van Kobe Bryant, verbrijzelde de mark set door Bevo Francis van Rio Grande in 1954., De divisie die ik opneem is nog steeds van Frank Selvy, die in 1954 voor Furman 100 punten opzette tegen Newberry. Taylor maakte die avond 108 schoten, ook een NCAA Basketbalrecord. Hij schoot 52-uit-108 van de vloer, waaronder 27-uit-71 van de driepuntslijn. Op een gegeven moment maakte hij zeven opeenvolgende drieën in minder dan twee minuten. Hij scoorde ook 28 opeenvolgende punten voor de Pioneers tijdens een stretch. Hij scoorde 58 punten in de eerste helft en 80 in de tweede helft, ook een NCAA record.,

Northern Illinois breekt zijn eigen NCAA-Basketbalrecord voor het minste aantal punten op de helft: 4

Er is geen betere manier om over te stappen van twee hoog scorende records dan om de focus te leggen op de slechtste helft in de NCAA-basketbalgeschiedenis. Op 26 januari 2013 reisden de Northern Illinois Huskies naar Eastern Michigan voor een Mid-American Conference showdown met de Eagles. Ze wisten niet dat een futility plaat die ze eerder hadden neergezet die avond in Ypsilanti zou vallen.,

de Huskies waren verschrikkelijk in de eerste helft van die nacht. NIU schoot 1-uit-31, waaronder 29 rechte missers, voor een verschrikkelijk 3,2 field goal percentage, een NCAA record. De eerste 20 minuten scoorden ze slechts vier punten. Wat interessant is om op te merken is dat ze het record met slechts één punt zetten. Het vorige record voor de minste aantal punten in een half was vijf, eerder dat seizoen in een December 1 wedstrijd tegen Dayton door hetzelfde Northern Illinois team. Niet verrassend, de Huskies verloren beide wedstrijden.

Pistol Pete Maravich ‘ s 44.,2 carrière NCAA basketbal scoren gemiddelde

Er is nooit een betere scorer in de NCAA basketbalgeschiedenis geweest dan” Pistol ” Pete Maravich, die 3.667 punten behaalde in drie jaar bij LSU. Als Maravich in zijn eerste jaar in Baton Rouge niet voor het eerste elftal hoefde te spelen, zou hij gemakkelijk de enige man zijn die 4.000 carrièrepunten scoorde. Er zijn slechts 10 spelers in de geschiedenis van Division I die meer dan 3.000 punten scoren. in zijn eerste jaar in de varsity squad, zijn tweede jaar, Maravich gemiddeld 43.,8 punten per wedstrijd op een LSU team dat slechts 14-12 ging. In een 13-13 junior jaar, Maravich steeg zijn Gemiddelde naar 44,2. Hij sloot zijn carrière af met een gemiddelde van 44,5 punten. Zelfs met een 22-10 record haalde LSU het NCAA Toernooi niet. Maravich beëindigde zijn collegiale carrière zonder in de grote dans te hebben gespeeld.

UCLA ‘ s zeven opeenvolgende NCAA kampioenschappen

Er is en zal nooit meer een run zoals John Wooden en de UCLA Bruins samen van 1967-1973., In een periode van zeven jaar wonnen de Bruins zeven opeenvolgende nationale kampioenschappen. Om dit in perspectief te plaatsen, de Kentucky Wildcats zijn tweede op de lijst all-time van de meeste NCAA kampioenschappen. Hun totaal is acht.

in feite hebben slechts zes andere scholen in de geschiedenis nationale kampioenschappen gewonnen. De Bruins deden dit in 1964 en 1965 voordat Texas Western hun historische run maakte in ‘ 66. UCLA reele vervolgens uit hun zeven op een rij en acht van de negen overall (NC State sprong er in 1974)., op een gegeven moment tijdens de championship streak, UCLA won 88 rechte wedstrijden, Een mannen NCAA Basketbalrecord dat ook waarschijnlijk nooit zal worden geëvenaard. Het UConn women ‘ s team heeft het totale NCAA record met 90 opeenvolgende overwinningen, ook een cijfer dat nooit zal worden gebroken.